TTT

Met een examinator van het CBR volgt de TTT op ca. 3/4 deel van je rijopleiding.
Het afleggen van een tussentijdse toets bij het CBR is niet verplicht, maar verhoogt de kans dat je slaagt voor het rijexamen.

Een tussentijdse toets is een goede gelegenheid (leermoment) om de examensituatie te ervaren en om eventuele nervositeit te verminderen.
Na afloop van de toets evalueer je samen met de examinator en instructeur de gereden toets en ontvang je een adviesformulier. Aan de hand hiervan kun je precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. Deze zijn in de regel gelijk aan de opmerkingen tijdens je rijles, maar als een examinator dit in een ritje van een half uur ook constateert, is het leermoment van de opmerkingen verhelderend.
Als je tijdens de toets de 2 opgedragen bijzondere verrichtingen goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen op het eerste examen.

De vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen kan een leuke bonus zijn, maar het ervaren van nervositeit tijdens deze examensituatie, het rijden met een examinator naast je en je zelfstandigheid toetsen zijn de belangrijkste doelstellingen van de TTT. Ervaringsgewijs is het leermoment enorm en zorgt voor meer zelfvertrouwen bij het daadwerkelijke rijexamen.

Vanwege dit belang, zijn alle pakketten voorzien van de TTT.