Tips

Enkele tips voor de keuze van je rijschool

1) Een van de belangrijkste punten is de klik tussen leerling en instructeur!!
Een leerling die met plezier gaat lessen, zal sneller en beter leren dan een leerling die niet lekker in zijn vel zit tijdens de rijles.

2) Vergelijk niet alleen de lesuur of pakketprijs, maar kijk wat de gehele rijopleiding kost. Het theorie examen, de eigen verklaring (gezondheidsverklaring) en praktijk examen is altijd verplicht. De tussentijdse toets is optioneel.
Let op o.a. ;
– de mogelijkheden van de betalingswijze ( gespreide betalingen i.p.v. het lespakket geheel vooraf betalen).
– wat zijn de vervolgkosten na de pakketprijs (lessen, herexamen, etc)?
– is de TTT (tussentijdse toets) inbegrepen?

3) Hoelang duurt een rijles; 50 of 60 minuten?

4) Rijd je steeds met dezelfde instructeur? Dit werkt vertrouwd en voelt goed voor de leerling i.p.v. te hopen dat je vandaag niet weer met een vervanger moet lessen.

5) Vraag “vooraf” welke lesdagen en lestijden mogelijk zijn!
– Het is vervelend als op jouw voorkeurstijden c.q. dagen er geen mogelijkheid is om
te lessen. De waarschijnlijkheid van beperkte lestijden ligt in de regel bij parttime rijscholen hoger dan fulltime rijscholen.

6) Werk met een lesovereenkomst (incl. algemene voorwaarden), waar alle prijzen, afspraken en verplichtingen van de leerling, maar ook de verplichtingen van de rijschool zijn vastgelegd! Dit biedt garantie i.p.v. vertrouwen op losse praatjes tijdens een intakegesprek

7) Vul tijdig je gezondheidsverklaring in (liefst voor de start van je rij-opleiding) om onnodige wachttijd voor de examenaanvraag te voorkomen. Kijk voor meer informatie over de gezondheidsverklaring in het hoofdmenu “eigen verklaring”.

Zijn er verdere vragen?
Neem telefonisch (06 34 26 37 92) of per email contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek.